Sociaal zekerheidsrecht


Het sociaal zekerheidsrecht regelt de sociale verzekeringen waarop werknemers, werkgevers en zelfstandigen aanspraak kunnen maken. Het zorgt ervoor dat mensen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid een uitkering kunnen krijgen. Ook de bijstandsuitkering valt onder het sociaal zekerheidsrecht. Het UWV en de Gemeenten zijn de uitvoerende instanties van deze uitkeringen.
 
Bij problemen met uw uitkering kunt u bij ons terecht. Wij kunnen u bijstaan als het UWV of de Gemeenten uw uitkeringsaanvraag afwijst, uw uitkering intrekt en maatregelen of boetes oplegt.
 
Wij zijn gespecialiseerd in:

Sociale voorzieningen

Met sociale voorzieningen wordt onder meer gedoeld op de toeslagen die u van de Belastingdienst ontvangt (huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, persoonsgebonden budget etc.). Het komt regelmatig voor dat burgers een deel van de ontvangen toeslagen moeten terugbetalen.
 
Als u het niet eens bent met een beslissing van het UWV, de Gemeenten of de Belastingdienst, kunt u daartegen bezwaar maken of beroep instellen. Wij kunnen u bijstaan in de bezwaarprocedure bij de uitkeringsinstantie en de beroepsprocedure bij de rechtbank.

Specialist in het sociaal zekerheidsrecht

Mr Melike Cinar, gespecialiseerd advocaat sociaal zekerheidsrecht is volledig up to date om u adequaat te kunnen bijstaan bij alle problemen bij de feitelijke uitvoering van de nieuwe regelgeving van het sociaal zekerheidsrecht. In de eerste (kosteloze) afspraak kan zij u hier alles over vertellen.
Neem contact met ons op om uw vraag aan ons voor te leggen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 035- 621 8673 of via mcinar@vanhoutadvocaten.nl


  Velden met een * zijn verplicht
achtergrond_2016 Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum