Ontslag via Whatsapp, kan dat?

Ontslag via Whatsapp, kan dat?

09-02-2016

Ontslag via Whatsapp, kan dat?

Stel de werkgever stuurt de werknemer een Whatsapp bericht om de werknemer te ontslaan. Kan dat en is daarmee voldaan aan de aanzegtermijn?

Ja dat kan oordeelde de rechtbank Amsterdam op 10 juni 2015. Werkgever en werknemer hebben een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Deze eindigt per 30 april 2015. In februari 2015 meldt werknemer zich ziek. Partijen krijgen een arbeidsgeschil. Op 3 maart 2015 stuurt werkgever WhatsApp een ontslag. Werknemer gaat er niet mee akkoord en vordert loon alsmede de aanzegboete van een maandsalaris. Werkgever is het niet met de aanzegboete eens, omdat zij werknemer per WhatsApp heeft laten weten dat ze is ontslagen.

De rechter is het met werkgever eens. Uit het WhatsApp van werkgever is namelijk te lezen dat werkgever het arbeidscontract wilde beëindigen. Werknemer heeft op de WhatsApp gereageerd, waardoor de rechter er vanuit kan gaan dat werknemer de WhatsApp heeft ontvangen en hem heeft bereikt. Daarmee heeft de werkgever voldaan aan de aanzegverplichting en is hij geen boete verschuldigd.

Herkent u zich als werkgever in deze situatie of heeft u vaker behoefte aan advies bij een juiste exit strategie, dan zijn we er graag voor u.


reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)

achtergrond_2016 Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum